Franky Vist

26 april 2006

Rorvik slot

Het team met Franky,Felicien,Steven en Benny.

Na de spectaculaire dril en de vangst van deze toch wel super bonus vis was iedereen in een feeststemming. Wat het verschil van zo een vis kan maken, eerst was de vangst matig, maar de heilbot maakte alles goed. Later toen de nodige foto’s genomen waren en ook de eigenares zich ter plekke had begeven om de nodige foto’s te nemen werd er bij een borrel gevierd en ook gerelativeerd. We beseften maar al te goed dat dit ondanks de knappe prestatie van vismaat Steven toch ook wel een deel geluk is dat je zoiets kan vangen, ook Steven realiseerde zich dat de vangst voor een deel aan het hele team te danken is, de stuurkunst van Benny die perfect de runs van de machtige vis volgde met de boot zonder ook maar enigszins de lijn te raken en de vis steeds aan de juiste kant van de boot hield. De concentratie van Felicien die een uur met de gaf in de hand afwachte en toch net op dat ene goeie moment de gaf zette en met al zijn kracht de kolos aan boord sleurde. Zelf zat ik in een luxe positie met de camera en verschillende foto toestellen in de hand trachte ik de mannen met wat raadgevingen toch de nodige kalmte te bezorgen terwijl de zenuwen zelf door mijn keel gierden. Ik denk niet dat ik van enig ander onderwerp ooit zoveel foto’s of film gemaakt heb, en na het bekijken van de eerste resultaten beseffen we nu dat we over uniek beeldmateriaal beschikken om onze vrienden vissers en zelfs later onze kinderen en kleinkinderen te laten mee genieten bij het vertellen van dit fantastische visverhaal.

De terugreis werd met mooi open weer aangevat zodat we ook op deze tocht vermoeid maar toch nog met volle teugen van het prachtige landschap konden genieten. De overtocht van Larvik naar Hirtshals werd met een ruim uur vertraging aangevat en na een paar mijl te varen werd de zee heel wat onstuimiger. Dit was voor Steven het teken om terug in de kleren te springen, in de kleine kajuit kreeg hij het behoorlijk benauwd, om nog eens rond de boot te wandelen. Via Denemarken en Duitsland kwamen we veilig thuis om moe maar voldaan ons verhaal te kunnen vertellen.

Het besluit van deze reis:

Toch te weinig vis gevangen ondanks de grote amusementswaarde op de kleinere vissen met het lichte materiaal.

Verblijf splinternieuw met alles erop en eraan, dus 10 op 10.

Boot zeer goed met complete uitrusting, lekker zittend met de kuipzetels en zelfs met 4 man nog tegen 37km/u naar de stekken.

Vriendelijke en bereidwillige eigenaars, zoals alle Noren.

Minpunt : aantal uren rijden (14) na aankomst te Larvik.

Gaan we nog terug? Ja natuurlijk wat dacht je, alleen jammer dat je er weer een jaar op moet wachten!!.