Franky Vist

08 april 2006

Rorvik 1


Onze voorbereiding was al een paar maanden bezig, locatie kiezen verblijf en overtocht boeken moet gedaan zijn rond nieuwjaar, anders ben je onherroepelijk te laat, zeker als je op visreis wilt in het vroege voorjaar. Deze keer gingen we terug richting Folda fjord, we waren daar een jaar of 3 geleden in de buurt geweest en hadden de indruk toen dat dit gedeelte nog niet echt plat gelopen was. Nu had Benny in de buurt het verblijf in Rorvik gevonden, alles nagelnieuw, geopend in juni 2005, splinternieuwe 18 voet boten, en zeer compleet uitgerust met dieptemeter en plotter aangedreven door en 40 pk 4takt. Dat zag er in ieder geval veelbelovend uit. De plaats ligt aan een lange, bijna 15 km lange geul, die een uitspringend gedeelte van het vaste land scheid, als je het op de kaart bekeek leek het op een trechter waar de trekkende vis door moet om in de onderliggende fjorden te gaan paaien. We maakten ons echter wel wat zorgen in de weersomstandigheden, vissen in een fjord is bijna altijd mogelijk, nu zaten we bijna tegen de zeekant aan, weliswaar in een smalle geul, maar als de wind hier stevig waait uit het noorden zouden we wel problemen kunnen hebben. Als er iets is dat je niet in de hand hebt is het het weer, we pakken het wel zoals het komt. De rest van de voorbereiding was optimaal, alle materialen waren uitgezocht om de beste resultaten mee te kunnen bereiken, voor sommigen is het hun 5de vistrip in Noorwegen, die kennen het klappen van de zweep, voor mijn vismaat Steven is het zijn eerste ervaring met zowel Noorwegen als de zee, maar met zijn ervaring als gepassioneerde roofvisser kunnen de zeevissers hier alleen maar uit leren! .
Nog 2 dagen voor het vertrek, nu is het denken aan de zaken die we absoluut niet mogen vergeten, paspoorten rijbewijs, Noorse kronen enz. , alles ligt al klaar, alleen de reistas nog vullen en maandag ochtend vertrekken. Het geen we zeker niet mogen vergeten is ons goed humeur, maar als visser naar het beloofde land trekken kan niet anders dan leuk zijn.
Het vervolg, met reis verslag en vangstverslagen zal voor later zijn, want foto toestel gaat zeker mee, maar computer blijft nu lekker thuis.

1 Comments:

  • mooi vissen daar!!
    Ben jij of een kennis daar wel eens in het voorjaar geweest?
    En dan specifiek in de periode dat de haring kuit schiet?
    Heb jij daar in de omgeving wel eens een orka gezien?
    Ik ben daar wat onderzoek naar aan het doen.
    Alvast bedankt voor je reactie en goede vangst!!
    groeten Jan en Jenny

    By Blogger Jan, at 06:51  

Een reactie posten

<< Home